top of page

Kunst in B&B Johannes-Hoeve
Vandaag hebben we een keramische sculptuur ontvangen uit handen van kunstenares Corrie Stoot uit Velden waar we super blij mee zijn. In de toekomst hopen wij nog heel veel werken van Corrie te kunnen presenteren.


Korte biografie

Mijn naam is Corrie Stoot en ik ben geboren en opgegroeid in Venlo. De laatste 20 jaar woon ik in Velden waar ik ook mijn atelier heb. Ik ben een creatief iemand die houd van het werk in mijn tuin, mijn dieren, schilderen, maar vooral van het werken met klei.

Mijn enthousiasme voor de klei werd gevoed door een zeer ervaren en gerenommeerde keramiste. Deze heeft mij de technieken geleerd welke nodig zijn om handgevormde objecten van klei te maken. Deze opleiding, de diverse gevolgde workshops en de nodige zelfstudie zijn de basis van mijn huidige kennis.Ik vind het een uitdaging om steeds nieuwe dingen te ontdekken en de verschillende technieken uit te proberen. Dit is dan ook duidelijk terug te vinden in mijn sculpturen, waarbij ik me laat inspireren door de wereld om me heen.Als er eenmaal een idee voor een object in mijn hoofd zit, begint een proces van groei, wijzigen en verkennen van mijn mogelijkheden. Geen idee voor een object blijft hetzelfde, het is een constant proces van groei en verandering. Uiteindelijk geeft de werking, consistentie en hoe de klei aanvoelt vaak zelf het antwoord voor het uiteindelijke object. Niets maakt mij zozeer tevreden als een product, ontstaan uit de eigen creativiteit en gemaakt met mijn eigen handen.


Corrie Stoot

bottom of page